De Duitse bondskanselier Angela Merkel.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel. © REUTERS

Angela Merkel hamert op tijdelijke maar totale lockdown in heel Duitsland

Bondskanselier Angela Merkel wil dat heel Duitsland in een strenge nationale lockdown gaat. Ze wil in een korte periode zo veel mogelijk activiteiten in heel het land lamleggen, omdat volgens haar daarmee de stijging van het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames tot staan kan worden gebracht. Het zou onder meer gaan om nieuwe schoolsluitingen en uitgaansverboden.

7 reacties

  • frans Vullings

    3 jaar geleden
    als of de Lock downs helpen. het enige wat ze doen is de economie afbreken
  • Guy Hendrickx

    3 jaar geleden
    Stop maar met die waanzin en vaccineer de klok rond 7 dagen op 7
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Goede oplossing maar intussen volop vaccineren en geen politieke spelletjes spelen zoals NVA in de Vlaamse regering zodat de vriezers niet met een overstock blijven zitten.
  • Daan Roos

    3 jaar geleden
    Goede beslissing. Maar waarom doet Europa niets en speelt politiek met de goedkeuring van vaccins. Er zouden veel meer vaccins kunnen geproduceerd worden, we hebben genoeg bedrijven maar de enige goedgekeurde vaccins konden hun product met alle mogelijke patenten beschermen. Gevolg 100.000 doden extra!
  • John Doe

    3 jaar geleden
    Een echte Europese Lockdown, met alleen echt essentiële verplaatsingen en winkels die open zijn zou beter zijn, maar Duitsland zwaait de plak in Europa en maakt er een boeltje van, zoals de 2 financiële crisis en die ook door hun veroorzaakt werden!