Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

IMF pleit voor tijdelijke rijkentaks om kosten van pandemie te dekken

Overheden kunnen de belastingen voor de rijkste inwoners of de bedrijven tijdelijk verhogen om tijdens de coronapandemie meer middelen te genereren. Met dat advies kwam het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tijdens een persconferentie op de proppen.

31 reacties

  • Karin Vermeulen

    3 jaar geleden
    Iedereen is voor een belasting die een ander betaalt.
  • Marco Maerten

    3 jaar geleden
    Waarom maar tijdelijk? De gewone burgers betalen altijd VOLLEDIG hun belastingen.Hoog tijd dat het rijk der rijksten UIT is!Zie maar hoe gewetenloos Kevin De Bruyne allerlei manieren zoekt om niet bij te dragen aan de samenleving?Er zijn mensen die creperen van armoede in het land van Kevin De Bruyne!
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Beginnen met de subsidies aan te pakken , vennootschappen en VZW's Geld in overvloed blijkbaar ,Politiek snijdt nooit in eigen vel ,integendeel zelfbedieningen
  • Kristof Verheyen

    3 jaar geleden
    Het oogt goed... Maar de achterpoortjes zijn gemaakt voor de aller rijksten. Al moeten ze zo groen worden en de co² taksen importeren of exporteren, ze vinden wel hun weg om de belastingen te omzeilen of te schikken naar hun portefeuille. Ik geloof dat de definitie rijk voor de gewone burger zal gebruikt worden, niet voor de ALLER rijksten
  • jan geens

    3 jaar geleden
    Iedereen is voor ? tot ze weer horen wie die zijn; die rijken .. als het over betalen uitgaat ben je heel snel een rijke hoor . En als je met je verdiende geld wat wil gaan kopen 'hebben we voor dergelijk budget niks ' ;-)