Ursula von der Leyen was “verrast” door de vreemde ontvangst van Erdogan
Volledig scherm
PREMIUM
Ursula von der Leyen was “verrast” door de vreemde ontvangst van Erdogan © AFP

RECONSTRUCTIE. Hoe bezoek van Ursula von der Leyen en Charles Michel aan Turkse president Erdogan uitdraaide op bizar stoelincident

De beelden waren bevreemdend en gingen de hele wereld over. Een protocolblunder of een bewuste zet - het is maar hoe je het bekijkt - veranderde een bezoek van de EU-leiders aan Turkije in een bizar theatraal kijkstuk. Tijdens de topontmoeting in Ankara was er door de Turkse president Erdogan immers geen stoel voorzien voor EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, maar wél één voor Europees Raadsvoorzitter Charles Michel. Hoe is het zover kunnen komen?

49 reacties

  • Eric Roeloffzen

    2 jaar geleden
    Ik ben beschaamd dat zulk volk bestaat, die willen bij Europa notabene. En Michel trap het af en ga eens echt werken voor de kost, de vuilkar is meer passend.
  • D. van Basten

    3 jaar geleden
    Staan we mooi in ons hemd. Gisteren een Duitse collega gesproken die fijntjes opmerkte dat Belgie zich moet beperken tot het beschikbaar stellen van wat kantoortjes in Brussel maar het besturen van Europa moet overlaten aan echte profs. Michel is te licht bevonden.
  • Jakke Troost

    3 jaar geleden
    Michel nam al plaats op de stoel nog voor het onderbreken van het muziekje. Ursula krijgt een herkaning in de zakdoek-leggen ronde.
  • Jo Nijs

    3 jaar geleden
    Michel moest zijn stoel zeker NIET aan vanderleyen afgegeven hebben ! Michel op de sofa zou van hem de underdog gemaakt hebben. Gezien de boodschap van gelijkheid was de ENIGE correcte reactie van Michel om samen met vanderleye op de sofa te gaan zitten met michel het dichtste bij erdogan.
  • Wilfried Vanden Berg

    3 jaar geleden
    Nogmaals een bewijs dat een vrouw in Turkije geen belang heeft, en ook geen respect krijgt van dictator Erdogan.