In Amerika wordt al volop het Johnson & Johnson-vaccin toegediend.
Volledig scherm
In Amerika wordt al volop het Johnson & Johnson-vaccin toegediend. © EPA

Ook drie gevallen van trombose en verlaagde bloedplaatjes bij Johnson & Johnson-vaccin: “Extreem weinig”

Ook het Johnson & Johnson-vaccin zou bij sommige mensen kunnen leiden tot bloedstolsels (trombose) en een laag aantal bloedplaatjes (trombocytopenie). Tot nu toe zijn er wereldwijd drie meldingen van die bijwerking bekend. Die worden onderzocht. “Het zijn extreem weinig gevallen op 4,5 miljoen mensen over de hele wereld die dat vaccin tot nu toe hebben gekregen. Zo’n aantal past binnen de verwachtingen”, zegt Peter Arlett van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

5 reacties

  • frans Vullings

    3 jaar geleden
    nu heel veel mensen zich hebben laten vaccineren komen de bijwerkingen te voorschijn, ik hoop dat dit geen opmaat is voor wat gevaccineerden in de toekomst door deze tot het uiterste geteste medicijn te wachten staat.
  • Lisette Nelissen

    3 jaar geleden
    Het gaat jammer genoeg dus wel degelijk om het soort vaccin, aangezien AZ en JJ soortgelijk zijn. De jongeren nemen dus best hun voorzorgen.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Professor Van Damme zegt: "Mogelijk wordt er uit voorzorg geopteerd voor een tweede dosis van een ander vaccin, zoals nu al het geval is in Duitsland “en daar gaan we dan ook uit leren”. Een uitspraak dat wellicht vele mensen het gevoel gaat geven dat we 'proefkonijnen' zijn. M.i. niet de beste woordkeuze, maar ... wie ben ik?
  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Dat de heren en dames van het EM zich dan als eerste laten inspuiten met dat gif.
  • Lisa Carpentier

    3 jaar geleden
    Het Janssen-vaccin is ook op basis van het adenovirus, net als AZ, dus hier kan je ook dat probleem met de bloedklonters krijgen. Pfizer, Moderna en Curevac zijn een MRNA-vaccin, dat geeft geen embolie-probleem.