Lucy Maino won in 2019 de missverkiezing in haar land.
Volledig scherm
Lucy Maino won in 2019 de missverkiezing in haar land. © Facebook

Ophef om twerkvideo op TikTok: model (25) moet miss-titel inleveren, VN reageert boos

Een model uit Papoea-Nieuw-Guinea heeft afstand moeten doen van haar miss-titel, nadat ze in een TikTok-video twerkend te zien was. Lucy Maino (25) zou zich volgens de organisatie schuldig gemaakt hebben aan “wangedrag en contractbreuk”. De Verenigde Naties reageren boos op die beslissing.

9 reacties

  • Wendy Evens

    3 jaar geleden
    Verschrikkelijk gewoon! Dat het bestaat!?! Wij vrouwen zouden toch echt op onze achterste poten moeten gaan staan. En geloof me... zover is het niet van ons verwijderd. Hier in België worden ze ook verwijderd van het scherm als ze een badpakje dragen in een clip. Ik geef het geen jaren meer, of alle vrouwen hier dragen een bourka.
  • Luc Melis

    3 jaar geleden
    De VN kan zich beter bezighouden met belangrijkere zaken
  • Christien De Waele

    3 jaar geleden
    Het is een wereldwijd fenomeen. Vrouwen willen meer dan in de schaduw staan en voor kindjes zorgen. En veel mannen voelen zich daardoor bedreigd.
  • Fernand Beaumonde

    3 jaar geleden
    De Verenigde Naties uitten via een verklaring op Facebook hun ongenoegen: !! Dat kon niet via de kranten, televisie, nieuws??
  • Janniek Demeyer

    3 jaar geleden
    Het is wel ironisch dat in al die posts die haar steunen ze foto's gebruiken van haar met een diploma of op vrijwilligerswerk enz. Terwijl die miss organisatie eig niet meer of minder zegt dat men zich niet wil associëren met twerken en dergelijke. En de UN blijkbaar ook niet, ze durven zelf de foto niet gebruiken die ze verdedigen.
  1. "Hij is afgeslacht. Het is barbaars”: Philippe (22) doodgeslagen door tieners (14 en 15) vlak bij Belgische grens
    8

    "Hij is afgeslacht. Het is barbaars”: Philippe (22) doodgesla­gen door tieners (14 en 15) vlak bij Belgische grens

    De Franse jongeman (22) liep naar huis in Groot-Sinten (oftewel Grand-Synthe), niet ver van de Belgische grens, toen hij in de nacht van 15 op 16 april brutaal werd aangevallen en doodgeslagen. Philippe werd bewusteloos achtergelaten in een grote plas bloed op de parking van een Carrefour Contact. Twee minderjarigen van 14 en 15 jaar zitten momenteel in voorlopige hechtenis. Een derde aanvaller is nog voortvluchtig. “Het is echt onmenselijk, ze lieten hem lijden en sterven”, vertelde Kelvyn, de broer van het slachtoffer.
  2. LIVE OEKRAÏNE. NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren, zegt Stoltenberg

    LIVE OEKRAÏNE. NA­VO-lan­den zullen Oekraïne meer luchtaf­weer­sys­te­men leveren, zegt Stolten­berg

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.