Ursula von der Leyen krijgt geen stoel aangeboden in Ankara.
Volledig scherm
PREMIUM
Ursula von der Leyen krijgt geen stoel aangeboden in Ankara. © AFP

ONZE OPINIE. En zo zette Erdogan Europa via een simpele stoelendans te kijk

Euhm? Met haar mond vol tanden en de handen lichtjes omhoog, stond de grande dame van de Europese Unie te kijken naar haar degradatie naar de sofa. Drie presidenten, twee stoelen. Ursula von der Leyen vloog naar de bank. De zijlijn, als het ware. Dat is haar voorganger Jean-Claude Juncker niet overkomen. 

21 reacties

  • Marcel Desmet

    3 jaar geleden
    Sjarel is president en Ursula is zo een beetje de directiesecretaresse van Europa. Moest zij in de zetel naast Erdie zitten en Sjarel in de sofa, zou het dan ok zijn?
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    En Merkel zorgt ervoor dat de islamitische landen nog meer invloed krijgen in de EU ,want de Duitse economie moet draaien de rest is bijzaak. VON der Leyen kreeg nu een voorsmaakje hoe men vrouwen behandeld,wen er maar aan.
  • Luc Deboosere

    3 jaar geleden
    Aan dhr. Michel: wie maakte hier de scene? Erdogan vroeg er om?
  • Michel Charitakis

    3 jaar geleden
    Erdogan deed geen aanstalten om een stoel te geven hij is de gastheer jullie zoeken weer van alles over Michel, Erdogan lacht alle Europese leiders uit omdat ze niets in te brengen hebben in zijn argumentatie hij denkt aan oorlog en Europa aan vrede daarom zijn wij gebonden aan zijn strapatsen .
  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Tuurlijk staat Turkije er zo tegenover. Turkije is een islamitisch land of is iedereen dat vergeten?? Gaan we ineens hypocriet gaan doen en zeveren over een stoelendans dat is naast de kwestie. Ik wil weten wat er onderhandeld is en getekend?? Politieke afleidingsmanoeuvre hebben we niet nodig! Trump was ook dezelfde kaliber maar dat is intussen iedereen snel vergeten. Ik hoop alleen dat ze geen zaken gaan doen want Erdogan heeft wel altijd iets achter de hand om Europa een hak te zetten.