Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke © Photo News

Minister Vandenbroucke heeft nog huiswerk voor EMA: “Grondige analyse nodig over welk vaccin het beste is voor de verschillende leeftijdsgroepen”

Ons land gaat een maand lang het coronavaccin van AstraZeneca alleen nog toedienen aan mensen vanaf 56 jaar, omdat het in uiterst zeldzame gevallen kan leiden tot bloedklonters. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft de beslissing amper impact op de vaccinatiecampagne, maar hij heeft wel nog vragen voor het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA.

151 reacties

  • Lydia Appelmans

    3 jaar geleden
    omdat de componenten van het vaccin het immuunsysteem verzwakken en er steeds nieuwe mutaties zullen komen, waar je dan niet meer tegen kan vechten
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Ja Lucien Peeters hoe zeggen ze dat ook weer : eigen kind schoon kind. Wat ze zelf doen, doen we niet beter alleen duurder
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Er zijn er van 50 die er 70 uitzien. Krijgen die dan AZ. En omgekeerd, die een ander vaccin. Want dan klopt die biologische leeftijd toch niet met de werkelijke leeftijd.
  • eliot tiberius

    3 jaar geleden
    En grondige analyse van het blunderboek , sorry de blunder-encyclopie van de betrokken ministers en zogenaamde experten, die rapper van mening veranderen dan een turbine ware meer aangewezen.
  • Herman convents

    3 jaar geleden
    Geen astra zenica meer .