Nee, van onze mondmaskers zijn we nog niet meteen af. Een grote impact heeft de paaspauze voorlopig nog niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Nee, van onze mondmaskers zijn we nog niet meteen af. Een grote impact heeft de paaspauze voorlopig nog niet. © Photo News

Na bijna twee weken 'paaspauze': wat zeggen de cijfers? En gaan we kunnen versoepelen?

Twaalf dagen nadat de derde lockdown alias paaspauze is ingegaan, zijn er nog geen grote verschillen merkbaar in de coronacijfers. Experts zien voorzichtig positieve signalen, maar willen daar nog geen conclusies aan verbinden. Viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs geven uitleg bij de cijfers en blikken vooruit naar de komende dagen en weken.

52 reacties

  • Johan Leuridan

    3 jaar geleden
    Ik stel voor eens andere experten aan te stellen. Deze huidige groep lijdt aan tunnel visie en die moet gebroken worden. Ik geloof dat de term voortschrijdend inzicht niet besteed is aan deze groep. Er is al van januari 2020 geweten dat de pandemie er aan komt. Dat er moest gevaccineerd worden en dat er bedden op intensieve nodig waren dat weten we al een jaar. Maar deze groep tapt alleen uit hetzelfde vaatje, . Nieuwe mensen nieuwe inzichten, nieuwe oplossingen.
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    Ga eens navraag doen in de klinieken en de hospetalen . Voor de ministers versoepelingen doen eerst navraag doen bij intensieve zorgen en de werkdruk ervan . Als deze negatief zijn , geen versoepelingen ! .
  • FRANCIS PAUWELS

    3 jaar geleden
    Uiteraard werkt die "paaspauze" niet. De "nieuwe" regels zijn om te huilen en worden dan ook nog massaal omzeild of met de voeten getreden. En zo kabbelen wij al maanden "rustig" verder in hetzelfde vaarwater.
  • Kristof Vermeire

    3 jaar geleden
    Cijfers zakken nauwelijks. Nogmaals het bewijs dat scholen de motor niet zijn want die zijn reeds 2 weken gesloten.
  • Marnix Verschraegen

    3 jaar geleden
    Het probleem is met die paas Pauze dat de cijfers wel dalen, maar dat er ook mider getest wordt. Ik verwacht eerder nog stijgingen na de paas pauze als er weer meer getest wordt
  1. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.
  2. INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Martens-Latem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”
    PREMIUM
    2

    INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Mar­tens-La­tem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”

    In Sint-Martens-Latem is een stoffelijk overschot ontdekt dat vermoedelijk al dertig jaar in een tuin begraven lag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Annie De Poortere, die op haar 48ste spoorloos verdween. Het parket zit met heel wat vragen, en hoopt dat het opgegraven lichaam een paar ervan zal beantwoorden. Maar kan dat nog, na dertig jaar? “Veel hangt af van de toestand waarin het lijk zich bevindt”, zegt Werner Jacobs, wetsdokter en professor gerechtelijke geneeskunde van het UZ Antwerpen.
    Sint-Martens-Latem