Logo Tesla
Volledig scherm
Logo Tesla © REUTERS

Tesla misnoegd door aanslepende bouwaanvraag voor fabriek in Duitsland

Tesla is misnoegd dat de goedkeuring van de bouw van een nieuwe fabriek nabij de Duitse hoofdstad Berlijn zo lang aansleept. Dat blijkt uit een juridisch document van de Amerikaanse bouwer van elektrische auto's en batterijen.

6 reacties

  • Alfons Vanacker

    3 jaar geleden
    Ja, in China was hij al lang in productie. Als Ikea a nieuwe winkel opent is het na enkele maanden al open. In Europa na enkele jaren. Prachtig.
  • Lode vleminckx

    3 jaar geleden
    Tenminste één land die zijn eigen industrie beschermd.
  • Johan Vroonen

    3 jaar geleden
    Correctie: Elektrisch rijden is niet duur : gratis laden met je zonnepanelen, Ons elektriciteitsnet kan vandaag 1 miljoen EV's aan, terwijl er nog maar 20 000 rondrijden 400km autonomie in de winter in extreme omstandigheden is geen probleem 90% van de tijd laad je thuis en er zijn ruimschoots voldoende superchargers EV's zijn zelfs veiliger bij een ongeval omdat er vooraan geen motorblok zit en auto heeft geen hogere kans om vuur te vatten dan ice-car EV's gaan langer mee dan ICE-cars
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Elektrisch rijden is duur, het laden neemt veel tijd in beslag,… Ons elektriciteitsnet kan al die EV’s niet aan Met elektrische wagens geraak je niet ver Er zijn niet genoeg laadpalen Er zijn weinig modellen De batterij kan snel ontvlammen bij een ongeval Elektrisch rijden is niet zo duurzaam als we denken.
  • Jan Van Bavel

    3 jaar geleden
    Verschillende merken beweren dat hun auto's het klimaat verbeteren maar dat klopt niet. Waar blijven ze met hun batterijen en al de rest als het geheel versleten is? Minder auto's verslechteren het klimaat niet.