Schoonheidswedstrijd voor getrouwde vrouwen in Sri Lanka eindigt in chaos op het podium én in arrestaties

Mrs Sri Lanka haar kroontje werd tijdens de televisieceremonie van haar hoofd gegrist, omdat ze gescheiden is. Nu breekt ze een lans voor alleenstaande vrouwen zoals zij: "Ik draag mijn kroon aan hen op". De vrouw die de kroon afpakte, is gearresteerd en op borg vrijgelaten.

Voor de Miss World-verkiezing mag je niet getrouwd zijn, maar voor de Mrs World moét het dan weer. Dat criterium veroorzaakte recent chaos op het podium in Sri Lanka, waar de lokale Mrs werd verkozen. 

Pushpika De Silva kwam als winnares uit de bus en werd bijgevolg gekroond. Tot de regerende Mrs World Caroline Jurie op het moment suprême de kroon weggriste en op het hoofd van de eerste eredame zette. Reden daarvoor: de winnares zou gescheiden zijn. Waarop die huilend het podium verliet. Live op de Srilankaanse televisie.

Bekijk hier beelden van de kroningsceremonie (en lees eronder voort):

Ik draag mijn kroon op aan alleenstaande moeders die afzien

Mrs Sri Lanka De Silva verklaarde later dat ze niet gescheiden is, maar wel apart leeft van haar echtgenoot. En ze neemt het op voor alle Srilankaanse vrouwen in haar situatie: "We zijn met veel alleenstaande moeders die afzien en hun kinderen alleen moeten grootbrengen. Ik draag mijn kroon aan hen op.” 

Pushpika de Silva verlaat het politiecommissariaat nadat ze een verklaring heeft afgelegd.
AFP or licensors

Het kroonincident krijgt ook een juridisch vervolg: de politie heeft Mrs World Caroline Jurie gearresteerd, samen met een tweede vrouw. Intussen is Jurie op borg vrijgelaten. De gedupeerde Mrs Sri Lanka wil naar de rechter stappen. Zij is inmiddels her-kroond. De organisatie van de Mrs World-verkiezing heeft een onderzoek geopend naar het incident.

Caroline Jurie bij haar vrijlating op borg
AFP or licensors

Meest gelezen