Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi. © BELGA

Sihame El Kaouakibi stapt zelf uit Open Vld, maar blijft wel in Vlaams Parlement zetelen: “Belgische situatie scoort slechter dan toestand in sommige rimboes”

Sihame El Kaouakibi stapt op eigen initiatief uit Open Vld. Dat is bevestigd aan onze redactie. Ze blijft wel nog in het Vlaams Parlement zetelen als onafhankelijke. In een korte mededeling op Instagram zegt ze dat ze “met pijn in het hart” afscheid neemt van haar partij, maar dat ze ervoor kiest om “de eer aan zichzelf te houden”. Ze neemt ook een stap terug uit het bestuur van haar vzw Let’s Go Urban.

721 reacties

  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Alvorens ze gaat vertellen dat ze haar kiezers trouw wil blijven moet ze misschien aan die kiezers eens vragen of ze nog achter haar staan. Verder zou het een gebaar van respect voor de eerlijke burger zijn als alle andere parlementsleden haar zouden negeren.
  • Youri Verstraete

    3 jaar geleden
    Alle politici en alle partijen blijven hier opvallend rustig en hebben blijkbaar geen mening hierover. Ze weten teveel van elkaar, dat is een zekerheid. Hopelijk ontploft er een bom (letterlijk?) in het parlement waardoor alles aan het licht komt.
  • Youri Verstraete

    3 jaar geleden
    Welker eer aan jezelf houden? Als wij voor 300 euro subsidies mogen krijgen, moeten we 5 verschillende formulieren invullen en 6 bewijsstukken indienen. Politici hebben blijkbaar niets van papieren nodig om miljoenen in hun zakken te steken.
  • Jo Van den Breen

    3 jaar geleden
    Siham bepaalt zelf om te blijven zetelen in het Vlaamse Parlement, ik vraag mij af, waar het eergevoel van de andere Vlaamse Parlementsleden is gebleven ? Het Parlement verliest hier compleet zijn geloofwaardigheid. Een gezamenlijke maatschappelijke afkeer van onze volksvertegenwoordigers is toch het minste wat men kon verwachten of vertegenwoordigt men hier, het gewone volk, de belastingbetalers niet meer ? Dit zegt veel over hoe het systeem vooraf in mekaar gezet werd ter bescherming van veel.
  • luc dierick

    3 jaar geleden
    zolang ze neutraal was is het geen probleem gecontroleerd van binnenin (meerderheid partijen alle partijen hadden er baat bij )op grote schaal subsidies op te strijken goed wetende waar haar projecten toe leiden (wind uit de zeilen halen VB) De dag dat ze kleur bekende en een gevaar betekende voor stad De Wever heeft ze haar politiek doodvonnis getekend Het is stil op alle banken goed wetende dat het afstraalt op alle meerderheid partijen Was ze neutraal gebleven Geen vuiltje in de lucht