AFP
Volledig scherm
© AFP

AstraZeneca halveert deze week opnieuw voorziene vaccinlevering, eerste Janssen-vaccins mogelijk wel vervroegd

AstraZeneca heeft zijn vooropgestelde levering vaccins aan België deze week opnieuw gehalveerd, en vertraagd. In plaats van 66.000 dosissen die normaal gisteren geleverd zouden worden, zullen er maar 33.600 komen, bevestigt het FAGG. De vaccins worden bovendien pas zondag verwacht. Een sprankel goed nieuws komt er wel van de Janssen-vaccins van Johnson & Johnson: de eerste levering daarvan zou al voor komende maandag zijn.

35 reacties

  • Bertrang Russell

    3 jaar geleden
    Waar blijft Moderna? Zullen zij nooit eens een efforke doen?
  • Peter Van de Velde

    3 jaar geleden
    Toch nog eens goed nieuws. Het betere vaccin : Johnson & Johnson voor U en ik. Zou toch mooi zijn!
  • Peter Liesenborghs

    3 jaar geleden
    Laat dat AZ vaccin toch zijn. Jullie politicie hebben ervoor gekozen. Waarom? Omdat het het goedkoopste is. Proficiat en wa bereik je ermee? Niks anders als miserie. Weer een goede daad van onze regering waar we niet voor gekozen hebben. Mr Vandenbroucke en Decroo. Ipv steunmaatregelen te geven en een goedkoop vaccin te bestellen zou je beter een iets duurder vaccin bestellen. Dan kon alles terug open en was het goedkoper geweest voor de staat. Jullie hebben je duizenden € op uw rek. Elke maand.
  • Veerle De Cock

    3 jaar geleden
    Hopelijk worden we uitgenodigd voor Johnson vaccin , AstraZeneca zouden ze beter stopzetten !!
  • chris Van den Eede

    3 jaar geleden
    Als ze niet leveren, betaal dan niet en ontbindt het contract wegens contractbreuk. En bestel meer van de andere vaccins die ook werken tegen varianten, uiteindelijk gaat dat goedkoper zijn.