Direct naar artikelinhoud
PodcastGroener dan de buren

▶ Op dit dak in Brussel worden tomaten, vis en kruiden gekweekt. Wat kunnen wij daarvan leren?

De buitentuin naast de serres van Ferme Abattoir wordt bewerkt door Bel Akker, het stadslandbouwproject van Atelier Groot Eiland, met een ploeg mensen in arbeidszorg.Beeld BIGH

In de podcastreeks ‘Groener dan de buren’ praat De Morgen met mensen die het verschil maken door groener te zijn dan de rest. Hoe zetten zij duurzaamheid centraal in hun werk en wat kunnen wij van hen leren om zelf wat ‘groener’ in het leven te staan?

Beluister aflevering 4:

Video wordt geladen...

In deze aflevering worden we rondgeleid op Ferme Abattoir. Dat is een redelijk indrukwekkende stadsboerderij op het dak van de Foodmet, de markt op het terrein van het slachthuis in Anderlecht. Daar kweken ze tomaten, vis en kruiden allerhande in een circulair systeem met de restwarmte van de markt die zich onder dat dak bevindt. Een vrij uniek project, maar als het van BIGH afhangt, het bedrijf van architect Steven Beckers, verrijzen er straks op heel wat daken in Brussel en daarbuiten dezelfde groene oases.

Productie: Dries Vermeulen
Eindredactie: Sam Feys
Muziek: House of Media

Wilt u graag reageren op deze aflevering? Stuur dan een mailtje naar podcasts@demorgen.be.

Beluister deze podcast in de app van De Morgen voor de beste luisterervaring. Download nu de app ›

Beluister alle afleveringen van Groener dan de buren:

Video wordt geladen...