Direct naar artikelinhoud
NieuwsTheater

Coronamaatregelen of niet, KVS opent deuren al op 26 april

Valentijn Dhaenens en Bruno Vanden Broecke in 'Jonathan' (KVS).Beeld Danny Willems

Vanaf 26 april kan je in de KVS opnieuw naar toneel gaan kijken. De KVS programmeert die week de voorstelling ‘Jonathan’ van Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens. Hoewel het nog lang niet zeker is of de cultuursector dan alweer de deuren zal mogen openen, wil de KVS dan vijftig mensen de voorstelling laten bijwonen. ‘We gaan sowieso spelen’, zegt artistiek leider Michael De Cock.

“We willen tonen dat het perfect mogelijk is om veilig te spelen”, legt De Cock uit. “We werken met heel strikte protocollen: er is maximale ventilatie, begeleide en gecontroleerde publieksstromen, iedereen zit op een veilige afstand van elkaar, we werken met CO2-meters, iedereen draagt een mondmasker,... Dit zal veel veiliger zijn dan in eender welke trein of in eerder welk winkelcentrum. We claimen het recht dit te doen”

Volgens de huidige regels zijn alle cultuurvoorstellingen nog niet mogelijk. Die regels zijn nog minstens tot 23 april geldig. Volgende week komt het Overlegcomité waarschijnlijk bijeen om te kijken of er versoepelingen mogelijk zijn.

Jonathan zal spelen van 26 tot en met 30 april, elke avond om 20 uur, in KVS BOL.