Een affiche tegen aanvalswapens hangt tussen herdenkingssymbolen aan de supermarkt in Boulder in de Amerikaanse stad Colorado waar een jongeman in maart 10 mensen doodschoot.
Volledig scherm
Een affiche tegen aanvalswapens hangt tussen herdenkingssymbolen aan de supermarkt in Boulder in de Amerikaanse stad Colorado waar een jongeman in maart 10 mensen doodschoot. © AFP

President Biden wil particuliere aanvalswapens verbieden

De Amerikaanse president Joe Biden wil het vuurwapengeweld in zijn land aanpakken met een reeks maatregelen. Zo pleit hij voor een verbod op aanvalswapens voor particulieren. Dat zei hij donderdag tijdens een toespraak in het Witte Huis waar hij zijn plan om de “epidemie” van het wapengeweld te bestrijden uit de doeken deed.

3 reacties

  • Carin Desmet

    3 jaar geleden
    Dit zal nooit gebeuren. US is een wapen industrie. De helft van die politiekers worden financieel gesteund in hun campagne door de wapenindustrie. Amerikanen zijn cowboys en zullen altijd blijven. Ook moet hun wapenindustrie draaien buitenland dat ze kunnen oorlog voeren...
  • Joris Janssens

    3 jaar geleden
    Wat is een aanvalswapen? Vol automatische wapens zijn al verboden. Semi automatische wapens mogen voor de jacht gebruikt worden en bepaalde shotguns staan al als "weapons of mass destruction" geclassificeerd. Weer veel show maar weinig actie.
  • Maarten anthonis

    3 jaar geleden
    Dat gaat nooit lukken en zelfs als het lukt zal de volgende president die opkomt het terug toestaan en hierdoor ook president worden.