REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Hoge Gezondheidsraad publiceert advies van experten over AstraZeneca-vaccin: “Bij voorkeur toedienen aan mensen ouder dan 60"

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft donderdagavond het advies gepubliceerd van de experten over de toediening van het AstraZeneca-vaccin. Daarin staat dat het “bij voorkeur” toegediend wordt aan mensen ouder dan 60. De ministers van Volksgezondheid beslisten woensdag al om het vaccin de komende vier weken alleen nog aan mensen van 56 jaar en ouder toe te dienen.

45 reacties

  • Marcel Bal

    3 jaar geleden
    Ja als ik dit nu lees dan vraag ik mij af wat het te maken heeft met de gezondheid van de mens. Het enige wat telt is hun vaccinatie programma een beetje in de juiste sporen te houden. En ja er zijn weinig gevallen maar je zult er maar eentje van zijn• Mijn man krijgt volgende week zijn eerste spuit met Astra zenica en ja ik ben bang voor wat er kan gebeuren, maar ja dat is van geen tel want hij is maar een gewoon burgertje waar ze pensioen voor moeten betalen.
  • Lode vleminckx

    3 jaar geleden
    Vraag raad aan de baas van het kiekenkot Van den Broucke. Die weet alless.
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    eenvoudigste oplossing: maak een lijst waarop de mensen VRIJWILLIG kunnen intekenen om te kennen te geven dat ze WEL met AstraZeneca ingeënt willen worden. Verkort de periode tussen 1ste en 2de spuitje zodat deze mensen (als ze inschrijven voor 1 mei) perspectief hebben om volledig gevaccineerd te zijn voor 30 juni. Wedden dat er in de leeftijdscategorie 20j-40j meer kandidaten zullen zijn dan er vaccins beschikbaar zijn
  • Myriam BArtholomé

    3 jaar geleden
    Moeten we dat als plus 55-jarige aanvaarden ?
  • eli bosch

    3 jaar geleden
    We moeten wel werken tot 67 jaar, ten dienste staan van de dieven van de Staat, solidair zijn door bij te dragen maar vanaf 56 jaar zijn we wel afgeschreven en mogen het risico lopen te sterven.