De verkoop van voeding en drank in supermarkten in de grensregio steeg veel sterker dan in de rest van het land.
Volledig scherm
PREMIUM
De verkoop van voeding en drank in supermarkten in de grensregio steeg veel sterker dan in de rest van het land. © Joel Hoylaerts

Schatkist wint 40 miljoen omdat we niet over de grens kunnen shoppen

De sluiting van de grenzen tijdens de lockdowns deed de aankopen van voeding en drank door Belgen net over de grens in 2020 met bijna een derde terugvallen. En dat was goed nieuws voor de Belgische schatkist, want die incasseerde 40 miljoen euro extra aan btw en accijnzen, berekende de federatie van voedingsbedrijven Fevia.

36 reacties

  • jacobs rudy

    3 jaar geleden
    En waarom denk je dat ze de energie prijzen optrekken,ik ook koop nog alleen in belgie wat ik vers wil,en dat is brood,en af en toe eens iets extra,hier is alles vele malen duurder, het is zelfs zover gekomen dat we met zes families afspreken en met minibusje samen gaan winkelen in NL en BRD,een win win ,en vlaanderen kan rotten voor mijn part,wat doen deze nep regering voor hun volk NIETS dan beboeten en belasten,een stukje land met 6 regeringen man man er zijn steden in de wereld die groter zi
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    En de bevolking verliest ,België het land met de hoogste belastingsdruk,de laagste netto lonen maar wel de hoogste prijzen zelfs voor noodzakelijke dingen .En dan pochen we hebben ze door corona 40 milj meer kunnen afpakken,Chapeau!!Het is door de hebzucht van onze regeringen dat mensen gedwongen worden om in het buitenland te shoppen .
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 jaar geleden
    En hoeveel miljarden extra inkomsten door de torenhoge erfbelasting en het betalen van pensioenen die maandelijks zijn weggevallen?
  • Mark Peeters

    3 jaar geleden
    1 april is voorbij hoor...
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Je kan alles online kopen, probleemloos en veel goedkoper dan hier.