Rik Van De Walle, rector van UGent.
Volledig scherm
Rik Van De Walle, rector van UGent. © Wannes Nimmegeers

Geen negen stemrondes deze keer: Rik Van de Walle wordt zo goed als zeker opnieuw rector van UGent

GENTRector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe is het enige duo dat zich opnieuw kandidaat stelt voor de rectorverkiezingen van de Universiteit Gent. Als alles goed gaat, volgen ze zichzelf dus op voor de komende vier jaar. 

  1. “Mag ik u even bezwepen, meneer?”: senioren in Gents rusthuis worden wild van handboeien, zweepjes en vibrators
    PREMIUM

    “Mag ik u even bezwepen, meneer?”: senioren in Gents rusthuis worden wild van handboeien, zweepjes en vibrators

    “Jawadde, waar moet ik dat steken?” Het 25-koppige publiek in woonzorgcentrum Zonnebloem in Gent keek gisteravond érg benieuwd naar de schatkist met seksspeeltjes en erotische snuisterijen die de Upper-at-home-consulente had uitgestald. Omdat ook voor senioren seksueel welzijn hoog op de agenda staat, vond donderdag de eerste Upperdare-avond plaats in het rusthuis. Leerrijk, maar er werd ook gelachen. “Daar werd vroeger niet over gepraat, hoor”, klonk het al snel tijdens de spannende, maar leuke uiteenzetting. Onze reporter was erbij aanwezig en keek ervan op hoe geïnteresseerd de ouderen waren.
    Gent
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.