AP
Volledig scherm
© AP

Wie jonger is dan 56 en zelf echt wil, kan toch nog vaccin van AstraZeneca krijgen

Wie jonger is dan 56 en expliciet aangeeft dat hij of zij ingeënt wil worden met het AstraZeneca-vaccin, kan toch dat vaccin krijgen. Dat bevestigt Jan De Maeseneer, oud-professor huisartsengeneeskunde en lid van de taskforce vaccinatie, bij HLN LIVE.

76 reacties

  • Gertie Daerden

    3 jaar geleden
    Tekenen dat je op de hoogte bent van het verbod, eigenlijk zou je altijd moeten tekenen, in de eerste plaats dat het vaccin slechts een voorlopige goedkeuring heeft tot 2023 en dat je op de hoogte bent van alle bijwerkingen. Informed consent, ze hebben er precies nog nooit van gehoord.
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Dus heb je als bvb 55-jarige met een aandoening de keuze tussen AstraZeneca nu of een ander vaccin veel later en mogelijk raak je intussen besmet en kom je op intensieve terecht.
  • chris Van den Eede

    3 jaar geleden
    Alle andere landen behalve Frankrijk hanteren 60 jaar als grens. Maar wat de Walen willen is hier wet. Dat ze nu al eens beginnen kijken hoe ze die AstraZeneca sukkelaars gaan beschermen tegen de varianten, en niet als het alweer te laat gaat zijn. 55+ massaal in het ziekenhuis en op IC.
  • Roger Declercq

    3 jaar geleden
    Ik dacht dat er een vaccinatievolgorde bestond, waar niet van afgeweken werd. Blijkt nu dat iedere dag een ander schema gevolg wordt. Geeft aanleiding tot vriendjespolitiek.
  • Danny De Braekeleer

    3 jaar geleden
    Jonger dan 56? Volgens dat ze nu bezig zijn, zijn ze toch nog niet aan die leeftijd? Nu is het toch nog altijd aan 65+?