Direct naar artikelinhoud
NieuwsZaak-El Kaouakibi

Ook WannaWork van El Kaouakibi krijgt voorlopig bewindvoerder

Sihame El Kaouakibi.Beeld BELGA

Na Let’s Go Urban is ook bij WannaWork van Sihame El Kaouakibi een voorlopig bewindvoerder aangesteld door de Antwerpse ondernemingsrechtbank. Dat gebeurde op vraag het failliete horecebedrijf Point Urbain BV van El Kaouakibi en haar partner Erika Xuan Nguyen. WannaWork was het jobplatform waarmee Kaouakibi kansarme jongeren aan een job wilde helpen.

Na overleg met de advocaten van Kaouakibi en Nguyen en na integrale studie van de boekhouding besloten we de ondernemingsrechtbank te verzoeken om een voorlopige bewindvoerder aan te stellen over de verbonden vennootschap WannaWork BV”, zegt Philippe Termote, momenteel curator bij Point Urbain BV. “We namen kennis van geldstromen waar geen boekhoudkundige verklaring voor gegeven kon worden en als opnames in rekening courant worden gekwalificeerd.”

Kaouakibi en Nguyen werden door Termote in gebreke gesteld om die sommen terug te betalen. “Om de terugvordering hiervan te waarborgen en om te onderzoeken of WannaWork BV nog solvabel is, besloot de ondernemingsrechtbank een voorlopig bewindvoerder aan te stellen op mijn initiatief”, gaat Termote verder.

Faillissement?

De voorlopige bewindvoerder neemt het bestuur van WannaWork BV over en zal binnen een periode van 21 dagen moeten oordelen of deze nog solvabel is. Zo niet, zal de aangestelde voorlopige bewindvoerder het faillissement kunnen vorderen om ook binnen het vennootschap WannaWork BV de rechten van de schuldeisers te waarborgen.

El Kaouakibi maakte gisteren bekend uit het bestuur van Let’s Go Urban te stappen. Ze stapte ook uit Open Vld, maar behoudt wel haar zitje in het Vlaams parlement als onafhankelijke.

Video wordt geladen...