Archiefbeeld. © BELGA

Weerspannige dealer grijpt naar dienstwapen: één agent gewond

Antwerpen -

Bij de arrestatie van een vermoedelijke dealer is woensdag een agent gewond in een gevecht om zijn dienstwapen. De 27-jarige man had cash geld en heroïne op zak.

(nelo)

De Antwerpse politie hield woensdag een geparkeerde wagen in de Limburgstraat in de gaten. “De wagen viel meteen op omdat de inzittende duidelijk drugs gebruikt hadden”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. Kort daarna stapte iemand achterin in de wagen. Er werd iets uitgewisseld en de man vervolgde te voet zijn weg.

Zowel de vermoedelijke verkoper als de inzittenden van de auto werden gecontroleerd.

“De vermoedelijke dealer gedroeg zich heel weerspannig”, aldus Bruyns. “Hij wilde naar het dienstwapen van een van de inspecteurs grijpen. In de strijd om dat te vermijden en om de verdachte te arresteren, raakte de politieman gewond. Hij kan al zeker een week niet meer aan de slag.”

De vermoedelijke dealer blijkt illegaal in het land te verblijven. Hij had cash geld op zak, heroïne en twee mobiele telefoons. Het bezwarend materiaal is in beslag genomen. De man van 27 jaar werd bij de onderzoeksrechter voorgeleid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER