EPA
Volledig scherm
© EPA

Negentien agenten gewond tijdens nieuwe avond vol rellen in Belfast: VS roepen op tot kalmte

In de Noord-Ierse hoofdstad Belfast zijn donderdagavond, de zevende avond van geweld op rij, negentien politieagenten gewond geraakt. Dat meldt de BBC op gezag van de politie.

4 reacties

  • chris Van den Eede

    3 jaar geleden
    Geef Ierland terug aan de Ieren, wat doen die Engelse indringers daar?
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    3 jaar geleden
    Ik herinner mij nog heel goed de beelden uit de jaren 69-72 over Belfast. Bernadette Devlin en Co. Dominee Paisley en Co. Nooit is het daar goed gekomen. Kinderen uit Katholieke families uit Noord Ierland werden naar Vlaanderen gebracht en ondergebracht bij Vlaamse gezinnen voor een vakantie voor een maand. De miserie begint weer. Alleen godsdiensten zijn hiervoor verantwoordelijk.
  • dieter devreze

    3 jaar geleden
    Premier Johnson kan dat op zijn rekening schrijven. Als Engelse supremacist zal hij altijd Engeland op kop zetten. De rest van de UK zijn maar kolonies voor hem.
  • Kris Claes

    3 jaar geleden
    Wat er ook beslist werd, de Brexit zou altijd zware negatieve gevolgen hebben gehad met nodige geweld. Zoals nu zijn unionisten niet tevreden. En als grens toch tussen Ierland en NI was getrokken mag je 100% zeker zijn van rellen door republikeinen. Dat krijg je door een stuk van een eiland toe te eigenen in het verleden. Maar dat gaan de Britse overheersers natuurlijk nooit veranderen.