Welke website voor welke covid-informatie?

Verschillende websites bieden u specifieke informatie. ©  AFP

Voor de reservelijst is er een website, voor uw afspraak bij het vaccinatiecentrum een andere. Een overzicht van de belangrijkste online portalen.

Karlien Beckers

Door de wildgroei aan websites rond covid-19 is het soms lastig meteen te vinden wat u zoekt. We lijstten ze voor u op.

• Algemene informatie over de huidige situatie van de pandemie vindt u op info-coronavirus. De site centraliseert heel wat gegevens: huidige besmettingscijfers, beslissingen van het Overlegcomité, de stand van zaken over de vaccinaties, aangifte van telewerken, contactopvolging en wat te doen bij een besmetting. U kunt hier ook het document voor een verklaring op eer downloaden als u naar het buitenland moet.

• Op QVax kan u zich aanmelden voor de federale reservelijst voor vaccinaties. Let wel, verschillende vaccinatiecentra hebben al een eigen lijst aangelegd en u wordt pas gecontacteerd wanneer het de beurt is aan uw leeftijdsgroep.

• Bij mij healtviewer kan u kijken of u op de lijst met risicopatiënten staat en dus eerder gevaccineerd kan worden. U kunt hier ook een afspraak maken voor een coronatest en een quarantainecertificaat afdrukken. Het is trouwens dezelfde site als mijn gezondheid.be.

• Wanneer u bent ingeboekt voor een vaccinatie, kan u de uitnodiging terugvinden op mijn-burgerprofiel, nog voor de uitnodiging in uw brievenbus valt. Daar vindt u dus ook het exacte uur en adres terug.