© bfm

Brandweer bevrijdt bestuurder uit wagen na nieuw ongeval op E313

Zandhoven -

Bij een kop-staartaanrijding op de E313 in Massenhoven (Zandhoven), richting Lummen, zijn vrijdagmiddag twee chauffeurs lichtgewond geraakt. Een van hen moest door de brandweer bevrijd worden. Eerder op de dag gebeurden al twee zware ongevallen op de E313 richting Antwerpen.

Het ongeval gebeurde rond 15 uur. Een bestuurder merkte een kilometer voorbij het knooppunt Ranst een file vermoedelijk niet of te laat op en knalde tegen zijn voorligger, een tweede personenwagen, en crashte tegen de vangrail onder een brug. Door de impact werd de andere wagen ook weggeslingerd tegen de vangrail iets verderop.

De bestuurster van de aangereden wagen moest door de brandweer uit haar wagen bevrijd worden en werd lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de andere bestuurder werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval staat er een lange file in de richting van Lummen. De politie moest de snelweg enige tijd afsluiten voor de brandweerinterventie. Beide wagens moesten getakeld worden. Iets na 17 uur kon de rijbaan worden vrijgegeven.

Eerder op vrijdag gebeurden al twee zware ongevallen op de E313 in Geel. Rond de middag reed een 54-jarige man uit Heusden-Zolder met zijn bestelwagen achteraan in op de file. Hij overleed ter plaatse. Twee uur later reed een bestuurder achteraan in op een vrachtwagen. De ravage was groot, de bestuurder raakte lichtgewond. Op de plaats van die ongevallen staat dagelijks een file omdat er gewerkt wordt aan de brug over de snelweg in de Gemeentestraat in Oevel (Westerlo).

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM 

 © BFM

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER