Archiefbeeld. ©  VUM

Gewapende Nederlanders opgepakt bij verkeerscontrole in Antwerpen

Antwerpen -

Drie Nederlandse mannen zijn donderdag opgepakt in Antwerpen. Bij een verkeerscontrole bleken ze drie vuurwapens, een hoop geld en drugs bij te hebben.

De auto met de drie Nederlandse mannen (19, 22 en 25 jaar) werd donderdag opgemerkt door motards van de Antwerpse verkeerspolitie. Ze zagen hoe de chauffeur iemand de pas afsneed. “Toen onze collega’s de auto aan de kant wilden zetten, gaf de bestuurder extra gas en probeerde hij te ontkomen”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. Uiteindelijk kon de wagen in de Baron Joostensstraat - tussen de Van den Nestlei en de Plantin en Moretuslei - veilig aan de kant gezet worden door de motards.

De drie inzittenden bleken drie vuurwapens, ongeveer 3.000 euro cash geld en drugs bij zich te hebben. Ze verklaarden volgens onze informatie dat ze naar Antwerpen waren gekomen om te shoppen. Waarom ze daarbij gewapend rondliepen zal verder onderzoek moeten duidelijk maken. “De mannen werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit, witwas en vereniging van misdadigers”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER