Ook Red Lions kloppen Zuid-Afrika op winterstage

In een vriendschappelijk hockeyduel hebben de Belgische mannen (FIH-5) maandag in Kaapstad Zuid-Afrika (FIH-15) met 3-2 verslagen.

Gauthier Boccard opende de score kort na het eerste kwart, maar nog voor de rust kwamen de Zuid-Afrikanen op strafcorner langszij. In de tweede helft bleven de Belgen tegen een sterke defensie kansen creëren, maar het duurde lang voor Loïck Luypaert met een strafslag de netten kon laten trillen. Tegen de gang van het spel in scoorden de Zuid-Afrikanen nog in de slotfase. De Belgen leken de zege uit handen gegeven te hebben, tot Luypaert 26 seconden voor het einde op strafcorner alsnog de 3-2 scoorde.

Later deze week spelen de Red Lions nog twee keer tegen de Zuid-Afrikanen. Die wedstrijden worden woensdag en donderdag afgewerkt. In een eerste oefenduel tijdens hun Zuid-Afrikaanse winterstage moesten de olympische vicekampioenen afgelopen donderdag een 5-2 nederlaag slikken tegen Europees kampioen en vicewereldkampioen Nederland (FIH-3).

Ook de Red Panthers (FIH-14) werken een winterstage af in Zuid-Afrika en gaven maandag net als hun mannelijke collega’s het gastland (FIH-13) partij. Zij wonnen met 1-0 dankzij een doelpunt van Anne-Sophie Weyns in de 67e minuut.