12 tot 14 miljard euro deelt Vlaanderen elk jaar aan subsidies uit.
Volledig scherm
PREMIUM
12 tot 14 miljard euro deelt Vlaanderen elk jaar aan subsidies uit. © HLN

Vlaamse databank moet orde in de subsidiechaos scheppen: “We stelden te lang de vraag: aan wie geven we dat geld? En niet: waarom?”

Dat subsidiestromen een kluwen zijn waarbij het totaalplaatje al eens zoek raakt, bewijst de zaak-Sihame El Kaouakibi. Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) werkt aan een subsidiedatabank om orde in de chaos te brengen. Hij laat ook de uitgaven op elk departement doorlichten. "We stelden te lang de vraag: aan wie geven we subsidies? En niet: waarom? Dat was verkeerd."

51 reacties

  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Subsidies dat is wel met ons geld rondstrooien.
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Het grote probleem in dit land is dat soort politieke steun voor politieke vrienden zonder politieke controle. De oplossing voor dat soort financiering was belastingen verhogen. Dat er nu een mogelijkheid vervroegd komt is te danken aan een NVA’r, Mr. Diependaele.afschaffen helpt niet publiek maken wel.
  • Dirk Van Brussel

    3 jaar geleden
    Schaf de subsidies af !
  • Renée Schietekat

    3 jaar geleden
    Met de éne hand gul weggeven, en met de andere hand zij die het echt nodig hebben hulp ontzeggen, besparingen tot en met in justitie en politie. Maar hé, maar blijven geld buiten smijten!
  • Martin Maebe

    3 jaar geleden
    Subsidies worden uitgedeeld met belastinggeld van de burger. Daarom is het vanzelfsprekend dat daar transparantie over is en iedere burger kan zien waar dat geld uiteindelijk naartoe gaat. De reden waaróm, én geeft dit wel een meerwaarde aan onze maatschappij? Zwaar gesubsidieerde toneelvoorstellingen met knettergekke acteurs, enkel toegankelijk voor een dito publiek, hebben mijn inziens geen meerwaarde. Het kaf moet van het koren gescheiden worden! Sowieso.