Volgens het BOIC zouden de atleten uiterlijk midden april hun eerste prik moeten krijgen om nog op tijd te zijn voor de Olympische Spelen in Japan deze zomer.
Volledig scherm
Volgens het BOIC zouden de atleten uiterlijk midden april hun eerste prik moeten krijgen om nog op tijd te zijn voor de Olympische Spelen in Japan deze zomer. © AFP

Politici geven hoop op vaccin voor olympiërs na “constructieve gesprekken”, maar BOIC raadt atleten aan zich op reservelijst te zetten

Olympische SpelenDe tijd dringt voor de Belgische olympiërs om een vaccin te krijgen, maar groen licht kregen ze nog steeds niet. Het BOIC onderhandelde vrijdag daarover met het kabinet van premier Alexander De Croo. “Die gesprekken waren zeer constructief”, zegt het BOIC, dat zijn atleten intussen wel aanraadt op de reservelijst te laten zetten.

46 reacties

  • noel vandenbulcke

    3 jaar geleden
    De spelen nog één jaar uitstellen, dan zijn de risico's op besmetting aldaar uitgesloten.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Beurt afwachten zoals iedereen de gewone werkende mens heeft meer recht op de spuit sporters hebben al privileges genoeg!
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Heeft niets te maken met iedereen gelijk. Wel met het feit dat op de spelen sporters uit alle hoeken van de wereld elkaar treffen. Alle mogelijke mutaties van het virus kunnen meebrengen. Virussen muteren door fouten tijdens de vermenigvuldiging maar ook door recombinatie van erfelijk materiaal van andere gelijkaardige virussen. Kan supermutaties doen ontstaan die nog gevaarlijker zijn voor de hele wereld. Japan zou geen niet gevaccineerde atleten en bezoekers mogen toelaten.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Waarom voorrang? Zijn ze beter dan de werkman of vrouw die veel meer moet werken voor minder geld.
  • robert stijnen

    3 jaar geleden
    Ik ben ook een atleet maar niet aangesloten zoals duizenden andere krijgen wij ook voorrang ,wij vertegen woordigen ons land door belastingen te betalen u ook?