REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Meer dan 100.000 euro op spaarrekening? Dat wordt betalen. Ook in België neemt druk toe

In Nederland rekent ING bank vanaf 1 juli 0,50% negatieve rente aan als particuliere klanten er meer dan 100.000 euro stallen op een rekening. In ons land loopt het nog niet zo'n vaart, al willen de bankiers ook hier iets doen aan de vergoeding. Moet de sparende Belg binnenkort ook voor een negatieve rente vrezen?

126 reacties

  • FRANK ANCKAERT

    3 jaar geleden
    een bank verdient altijd geld 24 u op 24 u-zondagen en weekdagen-alles loopt door
  • Jos Van de plas

    3 jaar geleden
    Waar hebben de superrijken in dit land dan hun geld staan?ik neem aan dat die geen 050 procent betalen op miljarden euro's
  • Emiel Van Riet

    3 jaar geleden
    Iedereen moest zijn geld afhalen. De boom in met die witteboordcriminelen. Waar zaten ze met de bankencrisis ? Op hun knieen om gered te worden met onze centen en nu het hun wat geld kost willen ze het doorrekenen. Het water over met de centen!!
  • Benjamin De Graef

    3 jaar geleden
    @Johan Van Biesen Juist andersom vriend. Bv als de us dollar index daalt stijgt de bitcoin en vice versa. Koopkracht daling wilt zeggen dat alles stijgt in prijs tegenover de euro of dollar: Eten in de supermarkt, elektro, huisprijzen en ja ook cryptomunten. Toch logisch want je hebt méér fiat geld nodig om een bepaalt product te kopen.
  • Elise Van Damme

    3 jaar geleden
    En je kan zo in de toekomst van het banken-scenario kijken. Ze zullen beginnen aan 100k, twee jaar later 70k en zo steeds verder zakken tot iedereen zal betalen voor zijn beetje geld te sparen. Hoe doorzichtig!