© Blind Getrouwd

Allereerste koppel van dit seizoen is ‘Blind Getrouwd’: “Dit is zoveel beter dan ik had kunnen dromen”

“Ik ga trouwen, hé, mama.” - “Met wie?” - “Dat weet ik nog niet.” In de allereerste aflevering van het tweede seizoen van ‘Blind Getrouwd’ zijn Nick en Evelien getrouwd. Hun eerste ontmoeting was meteen ook hun huwelijk.

mrra

‘Blind Getrouwd’ is een tv-programma van VTM waarin vier huwelijken gearrangeerd worden door een team van psychologen en seksuologen. Bijna 2.800 mensen schreven zich in om in het tweede seizoen van de reeks te trouwen op het eerste zicht. Het team heeft voor acht vrijgezellen de “perfecte match” gevonden op basis van allerlei wetenschappelijke factoren. De deelnemers trouwen meteen bij de eerste ontmoeting, zonder dat ze elkaar kennen. Vanaf dan gaan ze door het leven als een getrouwd koppel om na vijf weken te beslissen of ze een echtscheiding aanvragen of niet.

Zwetende handjes

In de eerste aflevering pasten Evelien en Veerle hun bruidskleed en vierden Nick en Nicolas het einde van hun vrijgezellenbestaan. Er wordt geen enkel tipje van de sluier opgelicht. Niemand weet hoe zijn echtgenoot of echtgenote er zal uitzien, wat ze van werk doen, waarmee ze bezig zijn, hoe oud ze zijn, waar ze wonen, enzovoort.

Niet alle familieleden zijn even overtuigd van hun beslissing, maar iedereen is aanwezig om de trouw van hun geliefden mee te maken. “Het is echt wel zot wat je nu gaat doen. Ik wil het je al lang zeggen, maar je bent zot”, zegt de broer van deelneemster Evelien lachend, in de auto op weg naar de kerk. Bij de genodigden is de spanning voelbaar, maar vooral de deelnemers gaan door een rollercoaster van emoties. Er staat veel op het spel. “Ik heb altijd gezegd, ik ga maar één keer in mijn leven trouwen. Ik meen dat nog altijd”, zegt Nicolas.

© Blind Getrouwd

De zenuwen gieren zichtbaar door hun lijven, ze kuisen hun zwetende handjes af en doen hun uiterste best om de tranen tegen te houden. Humor kan de twee heren van deze aflevering redden. Wanneer de broer van Evelien binnenkomt en de rode loper bewandelt, probeert hij Nicolas wat te kalmeren: “Wees gerust, ik ben het niet, hoor.” Ook de zussen van Veerle proberen al wat kennis te maken met hun schoonbroer Nick.

“Dit is zoveel beter dan ik had kunnen dromen”

Iedereen hield zijn adem in toen het allereerste koppel dan eindelijk elkaar zou ontmoeten. De 27-jarige Nicolas uit Deurne mocht zijn jawoord geven aan Evelien (29) uit Vlierzele en de eerste keer wanneer hij haar ziet, beginnen zijn ogen duidelijk te schitteren. Evelien struikelt van de zenuwen zelfs even over haar hakken, maar wandelt nadien gracieus naar hem toe.

Ze hebben allebei heel veel zenuwen en dat schept meteen een band. Ze lachen zichzelf door de bizarre situatie en geven elkaar het jawoord. Wanneer Evelien “ja” zegt, lacht Nicolas opgelucht “Oef, het worst case scenario is al voorbij”. Het eerste paar lijkt tevreden. Nicolas is alvast heel enthousiast: “Dit is zoveel beter dan ik had kunnen dromen, dat kon echt niet beter.” Ook Evelien lijkt er vertrouwen in te hebben: “Ik denk dat ze een goeie match hebben gemaakt. De eerste indruk is toch heel positief.”

Volgende week stappen Veerle en Nick in het huwelijksbootje. Het verhaal zal ook verder gaan, de twee gaan op huwelijksreis, trekken bij elkaar in en beslissen op het einde of hun relatie zal verder gaan. ‘Blind Getrouwd’ zal elke week te zien zijn op VTM om 20.35 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer