We duwen het gaspedaal in: Pfizer levert vanaf eind mei wekelijks ruim half miljoen vaccindosissen

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Ons land zal vanaf de week van 31 mei wekelijks ruim 560.000 dosissen van het vaccin van Pfizer en BioNTech ontvangen. Dat zegt de Taskforce Vaccinatiestrategie. Het gaat om een verdubbeling van het aantal dosissen dat in de komende weken geleverd wordt.

jvh
Bron: BELGA

Pfizer gaf aan de Belgische overheid een gedetailleerde planning van het aantal leveringen tot het einde van juni. In de komende drie weken komen er telkens iets minder dan 270.000 dosissen aan. Vanaf de eerste week van mei daalt dat aantal licht tot zo’n 244.000, maar vanaf 31 mei verdubbelt het aantal naar ruim 560.000 dosissen.

LEES OOK. “Ongelofelijke versnelling” met vaccinaties, maar experten zijn bezorgd: “Brussel mag niet te ver achterop blijven” (+)

De drie andere vaccinproducenten - Moderna, AstraZeneca en Johnson & Johnson - hebben voor de komende drie weken aantallen doorgegeven. In totaal zullen er volgende week 385.530 vaccins geleverd worden. Vooral door een stijging van het aantal AstraZeneca-dosissen, loopt dat in de week van 26 april op naar 625.500 vaccins.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen