Direct naar artikelinhoud
NieuwsThe Social House

The Social House neemt dan toch ‘langere pauze’ na doodsbedreigingen en ‘ongewenste bezoekers’

De originele acht deelnemers van 'The Social House'.Beeld Instagram/socialhousebe

Donderdag maakte de productie van The Social House nog bekend dat het programma zou doorgaan na ‘een pauze’. Ondertussen is er sprake van een ‘langere pauze’ nadat er doodsbedreigingen geuit zouden zijn aan het adres van de jonge influenceres, zowel online als fysiek.

“Een langere pauze”, zo begint het bericht op Instagram. Amper een paar dagen na de initieel aangekondigde pauze van twee dagen, last The Social House nu een ‘langere pauze’ in. Voor hoe lang de influencers op de pauzeknop drukken is nog niet duidelijk, de aanleiding is dat wel. Het gebrek aan coronaregels en diversiteit bij de deelnemers kon al even rekenen op kritiek, maar die online kritiek zou nu omgeslagen zijn in doodsbedreigingen en fysiek geweld.

“De online kritiek veranderde de laatste dagen naar regelrechte online haat die alle grenzen overschrijdt met doodsbedreigingen naar de bewoners en haat naar hun geliefden”, zo staat er in een post op het Instagramaccount van The Social House. “Ondertussen kregen we ook ongewenste bezoekers aan The Social House, inclusief vuurwerkpijlen die op het huis werden afgevuurd. (...) Voorlopig gaan we dus naar huis maar we komen terug met sterke verhalen wanneer ook de algemene coronamaatregelen soepeler zijn.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door The Social House (@socialhousebe) op

DIVERSITEIT

In het online format The Social House verblijven acht influencers Big Brother-gewijs onder hetzelfde dak. Zij volbrengen daar bepaalde uitdagingen en maken op basis daarvan voortdurend content die online te zien is. Maar in plaats van het gehoopte enthousiasme krijgt het programma (en haar deelnemers) al vanaf het begin de wind van voren.

Zo vinden veel jongeren het ‘toondoof’ dat de influencers met acht mogen samenkomen, zonder veiligheidsmaatregelen, net nu alle andere jongeren al zo lang thuiszitten en zelf snakken naar samenkomsten. Daarnaast is er ook heel wat kritiek op de samenstelling van de groep. Tussen de acht influencers zit er namelijk niet één persoon van kleur tussen, terwijl er meer dan genoeg aanbod is.

Onder die acht jonge, witte makers vinden we onder meer TikTok-ster Stien Edlund en StuBru-gezicht Flo Windey terug. Die laatste kondigde woensdagavond al haar vertrek uit het huis en de groep aan. “Ik probeer al even om diversiteit en inclusiviteit in de media aan te pakken. En dit was duidelijk geen juiste representatie daarvan. (...) Dat was een verkeerde inschatting van mij en daar heb ik mensen mee gekwetst.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door flo windey (@flowindey) op