De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © via REUTERS

Erdogan biedt Oekraïne steun aan in escalerend conflict in Oost-Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gepleit voor een diplomatieke oplossing voor het opnieuw escalerende conflict in Oost-Oekraïne. Erdogan hoopt dat de spanningen niet verder oplopen en bood Oekraïne "elke vorm van steun" aan.

26 reacties

  • JAN VERMEULEN

    3 jaar geleden
    Europa is een oude wolf met 1 tand wat moet Turkije met Europa?
  • Ufuk Durmaz

    3 jaar geleden
    Met dank aan het Verdrag van Montreux (1936) is de Zwarte Zee de enige zee waar geen oorlogsschepen (max. 21 dagen dan eruit) mogen komen van landen die geen kustlijn hebben aan de Zwarte Zee. Dit is wat de Amerikanen graag willen veranderen. Je moet de Bosporus en de Dardanellen zee-engte passeren voordat je de binnenzee op kan varen. Dit verdrag is een cruciale evenwicht tss Rusland en Turkije. Vrede tss Oekraïne en Rusland is zeer belangrijk voor TR. Badr Bennani= 100% gelijk.
  • Jason Kubrat

    3 jaar geleden
    Erdogan heeft goede relaties met zowel Poetin als Zelensky. Hij heeft al met beide partijen gesproken. Volgens mij zijn de schuldigen VS en de Nato. Het agressief karakter van het westen hebben steeds het basis gevormd voor oorlogen.
  • Kevin van Goethem

    3 jaar geleden
    Ik vraag mij af of die burgers daar veel mee inzitten hoe hun baas noemt? Of die bij mij nu vdb, de croo of rutten noemt, maakt me niets uit. Als ze allemaal gewoon eens stoppen met liegen tegen en stelen van hun burgers. Ik heb geen land, als ik maar goede leiders/politiekers heb. En dat hebben wij niet en turkije al zeker niet. Oekraïne weet ik niet en poetin is zeker niet slecht.
  • said Ben Mohamed

    3 jaar geleden
    Mensen hou eens op met te zeggen “ik hoop dat Turkije nooit lid wordt van de EU”. Guess what, de Turken willen niet bij de EU. Ik hoop dat de Turken nooit lid willen worden van de EU. De EU is vergane glorie en de Britten hebben het door als geen ander. Europa is een nationalistisch bastion geworden van extreem rechts. Wie wil er nu bij dat zooitje ongeregeld bijhoren. Turkije doet het prima zonder de EU en zal het prima blijven doen.