David Leon Perez bij zijn zaak 'Bruxelles' in het Spaanse Nerja.
Volledig scherm
PREMIUM
David Leon Perez bij zijn zaak 'Bruxelles' in het Spaanse Nerja. © rv

Dagelijkse costa: smaakmakers van bij ons maken het goeie weer in Spanje

In een jaar waarin er amper gereisd kon worden, bleven Belgen massaal casa’s kopen langs de kuststrook van de Costa Blanca tot de Costa del Sol. En de Belgische horeca ter plaatse houdt — met mosselen natuur, Vlaams rundvlees en Belgische chocolade — moedig stand in het coronageweld. Reisreporter JAKOBIEN HUISMAN zakte vol culinaire heimwee af naar Belgische smaakmakers aan de ‘Costa Bélgica’. 

8 reacties

  • Georges Peleman

    3 jaar geleden
    Freddie Heremans, die bewijst hoe nutteloos ons Nederlands is. Wordt in de wereld amper gesproken. Trouwens in Spanje Belgische gaan eten is het zelfde als Spaans in België eten. Meestal minder lekker.
  • Marie Rose Van der Haeghen

    3 jaar geleden
    Ik ga niet naar Spanje om bij een Belg te gaan eten . Dat kan ik hier ook .
  • Freddie HEREMANS

    3 jaar geleden
    Alles wat uit Belgie komt, wordt overal ter wereld in het Frans voorgesteld. Bruxelles als restaurant dus ook. Overal, van Afrika over Azie tot de Americas denkt men dat België een franstalig land is, terwijl onze beste produkten van Vlaamse oorsprong zijn. Frustrerend, jawel.
  • Rydams Engelbert

    3 jaar geleden
    Jef Wauters, ik vind Belgische kost toch ook leker.
  • Johnny Dujardin

    3 jaar geleden
    Nerja is voor Belgen misschien een minder bekende parel aan de Spaanse kust op 70 Km van Malaga. Minder duur dan Malaga richtlng Marbella. Mooie variante van winkelsttaatjes, restorantjes, mooi strand en mooie natuur.