Deze man in Sint-Pieters-Woluwe was alvast wél bereid om een vaccin tegen Covid-19 te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze man in Sint-Pieters-Woluwe was alvast wél bereid om een vaccin tegen Covid-19 te krijgen. © Photo News

Bezorgdheid om lage vaccinatiegraad in Brussel: kwart minder 85-plussers gevaccineerd dan in Vlaanderen

In Vlaanderen heeft 89 procent van alle 85-plussers minstens één vaccindosis ontvangen. In Brussel is dat slechts 67 procent, in Wallonië gaat het om amper 68 procent. Dirk Ramaekers, voorzitter van de vaccinatietaskforce, maakt zich vooral zorgen om de lage vaccinatiebereidheid bij de Brusselaars. Hij legt uit waarom.

45 reacties

  • camiel huughe

    3 jaar geleden
    Ook dàt is normaal : ander land, ander volk, andere cultuur. Dat deze vreemde cultuur naar eigen inzicht handelt : goed. MAAR dan ook voor eigen gezondheidskosten instaat en Vlaamse belastingen niet gebruikt om kosten van eigen Covidsukkelaars te betalen, Daarbij een gratis spuitje weigeren doch ons wel komen besmetten : dat ook al evenmin !
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    tja eigenlijk krijgen de Brusselse politici nu hun eigen boomerang in het gezicht: ze zijn tegen GSM (22G,3G, 4G, 5G) ze zijn tegen auto's, ze zijn tegen kernenergie,... als je je bevolking opvoedt om tegen alles te zijn, dan mag je niet verbaasd zijn dat ze tegen vaccinatie zijn
  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    Al deze die de vaccins BROL noemen , weten gewoon niet over wat ze praten. Lees wat meer wetenschap in plaats van Facebook, daarvan wordt je slimmer en kun je zich dan wel laten vaccineren. Gewoon vaccinatie verplichten
  • stefaan peinen

    3 jaar geleden
    Tja.. de Franstaligen hebben nu eenmaal meer rechten dan Vlamingen, wij betalen toch! Met dank aan CVP ,SP? En linksblauw...in ruil voor postjes..,de geschiedenis herhaalt zich na elke verkiezing!
  • Karla Desmet

    3 jaar geleden
    "We denken dat vooral mensen die thuis wonen en minder vlot te been zijn, zich niet hebben laten inenten." - bewoners van Brussel krijgen een taxi terugbetaald, als ze zich in het dichtsbijzijnde centrum gaan vaccineren. Als ze voor een ander kiezen, betalen ze de meerprijs van de taxi. Geen zever vertellen, hee. Ik weet het van iemand die in Ukkel woont en die informatie meegekregen heeft van de gemeente. Degenen die niet gaan, zijn degenen die niet willen gaan.