Bezoekers tijdens een optreden van de Nederlandse cabaretier Guido Weijers op 20 februari in Utrecht. Het evenement maakte onderdeel uit van de Fieldlab-experimenten.
Volledig scherm
Bezoekers tijdens een optreden van de Nederlandse cabaretier Guido Weijers op 20 februari in Utrecht. Het evenement maakte onderdeel uit van de Fieldlab-experimenten. © ANP

Nederlandse corona-experimenten: theatervoorstelling of bioscoopbezoek kan veilig, mits maatregelen

Indoorevenementen waarbij het publiek voornamelijk op één vaste plek zit, kunnen zo snel mogelijk weer plaatsvinden. Oók als er veel coronabesmettingen zijn. Dat concludeert Fieldlab Evenementen op basis van de eerste experimenten daarrond in Nederland. Er moet wel worden voldaan aan een aantal maatregelen. Zo moeten bezoekers van tevoren een sneltest doen, moet hun testresultaat gecontroleerd kunnen worden, kan de locatie maar voor 50 procent gevuld zijn, moeten mondmaskers worden gedragen op bepaalde momenten en moet de locatie goed geventileerd zijn.

28 reacties

  • Wouter Van de Walle

    3 jaar geleden
    Kristof, blijft gij dan maar de rest van uw leven lekker binnen want Corona zal nooit volledig verdwijnen
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Op papier kan het Nederlandse corona-experimenten wel kloppen maar de werkelijkheid is nog iets anders, meestal het tegen over gestelde !
  • Mario Plein

    3 jaar geleden
    Maatregelen helpen niet en zijn onwettig. Waarom daar geen artikel over elke dag. Stop die onwettige inquisitie en economische vernietiging van het land en bevolking.
  • Annie Vancauteren

    3 jaar geleden
    Voor de elite is er geen Corona. Dit is alleen voor ons. Heeft de bevolking dit nog niet door. Vlug testen met een pcr die niet dient om te testen.
  • Fawzi Andolsi

    3 jaar geleden
    Uw plezier is al verpest door alle voorwaarden voor de voorstelling, tijdens de voorstelling en na de voorstelling. Ze mogen het hebben. Mij niet gezien.