Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil woensdag kader uittekenen om testevenementen mogelijk te maken

 ©  BELGA

Tijdens het Overlegcomité van woensdag zal er bekeken worden of er ook bij ons - zoals in Nederland - testevenementen kunnen plaatsvinden. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zondagavond tijdens Het journaal gezegd.

“Op het Overlegcomité moet een van de beslissingen zijn om een kader vast te leggen van voorwaarden waaraan zulke experimenten moeten voldoen. Zodat als theaters of andere initiatieven willen meedoen, ze weten aan welke criteria ze moeten voldoen, naar wie ze het moeten doorsturen en wie het beoordeelt”, zei de minister tijdens de nieuwsuitzending.

LEES OOK. Alweer ‘moeilijkste Overlegcomité’: deze vier hamvragen liggen op tafel (+)

Michael De Cock van het Brusselse stadstheater KVS - dat al van plan was zo’n evenement te organiseren met vijftig personen eind april - ziet zo’n oplossing alvast zitten. “We willen een deel uitmaken van die oplossing en niet van het probleem. Want we merken dat mensen hier echt nood aan hebben. En dan is het beter om dat veilig te laten gebeuren dan dat er dingen gebeuren die veel minder veilig zijn”, zei hij maandagochtend op Radio 1.

LEES OOK. Schouwburg opent deuren, of het nu mag of niet: “Mensen hebben recht op een leven” (+)

LEES OOK. Opnieuw geen Gentse Feesten door coronavirus

(lto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen