Prins Philip met z'n kleinzoon Harry op het balkon van Buckingham Palace in juni 2014.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Philip met z'n kleinzoon Harry op het balkon van Buckingham Palace in juni 2014. © Photo News

Na pijnlijk Oprah-interview en gespannen relaties: zorgt uitvaart voor verzoening tussen Harry en de royals?

RoyaltyDe begrafenis van prins Philip (99) draait komende zaterdag niet alleen om de overleden royal. Door de aanwezigheid van kleinzoon Harry, die getroebleerd is met de familie, wordt het een verzoeningspoging onder het oog van de hele wereld: kan de onmin met vader Charles en broer William worden bijgelegd? Het zou alvast niet de eerste keer zijn dat een begrafenis voor bemiddeling zorgt bij de Britse koninklijke familie: ook Elton John en Diana legden het zo bij.

7 reacties

  • Patrick Rasschaert

    3 jaar geleden
    Is misschien ondanks het verlies van Philip de unieke gelegenheid om de lont uit het kruitvat te halen en op een serene manier de plooien glad te strijken. Er werden wonden geslagen langs beide zijden maar er zijn geen onoverkomelijke hindernissen mits een beetje goede wil langs beide zijden.
  • Mia Lammens

    3 jaar geleden
    Wat een gelijkenis van harry met zijn opa, hopelijk zal hij leren uit het feit wat het betekent van een royal te zijn, en terug samen met zijn familie verder gaan
  • Rolande Vogt

    3 jaar geleden
    Denk dat het heel goed is voor Harry dat Markel er niet bij is
  • Yvette Dekleermaeker

    3 jaar geleden
    Als alleen kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen komen met hun respectievelijke partner zijn ze al met meer dan 30. De eredienstbedieners tellen ook mee in de 30 dus heel nieuwsgierig wie niet mag komen, Of misschien, en waarschijnlijker, gelden de regels niet voor hun !
  • Ann Verschueren

    3 jaar geleden
    Wat daar gezegd wordt binnen vier muren zal wel binnen die muren blijven. De media kan daarover alleen maar gissen en proberen conclusies te trekken. de échte waarheid weten alleen de betrokkenen .