Illustratiebeeld, vaccinatiecentrum Deinze.
Volledig scherm
Illustratiebeeld, vaccinatiecentrum Deinze. © Wannes Nimmegeers

Deze vaccinatiecentra gebruiken nationale reservelijst voor vaccins

Vanaf morgen gebruiken 36 vaccinatiecentra QVAX, het online systeem om je in te schrijven op de reservelijst voor vaccinatie. Dat maakt het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Vaccinatiecentra kunnen QVAX gebruiken om die mensen op te roepen om vrijgekomen vaccinatieplaatsen snel in te vullen. Iedereen kan zich online inschrijven op QVAX.

  1. LEVENSVERHAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbeider die zoon en PVDA-voorzitter Raoul inspireerde?
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbei­der die zoon en PV­DA-voorzitter Raoul inspireer­de?

    “Ik ga je missen, padre. Ik had echt geluk om je zoon te mogen zijn.” Hubert, de vader van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, is dinsdagochtend op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Vader Hedebouw stond in ons land mee aan de wieg van uiterst links, dat in de laatste peiling flirt met 10% van de stemmen. Het levensverhaal van ‘Berten’ is opmerkelijk. “Ik kon met hem over alles praten, hij ging geen onderwerp uit de weg”, vertelt zoon Raoul.
  2. Reconstructie van gruwelijke 'wellnessmoord' in Waregem: waarom stak Mathias D. (44) zijn echtgenote Stephanie (43) dood?
    PREMIUM

    Reconstruc­tie van gruwelijke 'well­nessmoord' in Waregem: waarom stak Mathias D. (44) zijn echtgenote Stephanie (43) dood?

    In Waregem vond vandaag de reconstructie plaats van de wellnessmoord. Op 3 januari werd Stephanie Demeyere in een villa in Waregem doodgestoken door haar echtgenoot, Mathias D. (43), tijdens een heftige ruzie. Het onderzoek naar deze zaak, waarbij de man later ook nog brand stichtte, werpt vragen op over de achtergrond van hun relatie en het motief. “Een veelheid aan factoren die elkaar tot de fatale feiten versterkten”, klinkt het. Bracht de reconstructie nieuwe zaken aan het licht?
    Waregem