Direct naar artikelinhoud
NieuwsVaccinatie

Deze 36 vaccinatiecentra gebruiken de nationale reservelijst voor coronavaccins

Illustratiebeeld, vaccinatiecentrum Deinze.Beeld Wannes Nimmegeers

Vanaf morgen gebruiken 36 vaccinatiecentra QVax, het online systeem om je in te schrijven op de reservelijst voor vaccinatie. Dat maakt het Agentschap Zorg en Gezondheid bekend. Vaccinatiecentra kunnen QVax gebruiken om mensen op te roepen om vrijgekomen vaccinatieplaatsen snel in te vullen. 

QVax werd de voorbije week uitgetest in de vaccinatiecentra van Deinze en Roeselare. Afgelopen weekend gaven nog eens 34 vaccinatiecentra aan om vanaf morgen, 13 april, te starten met QVax. Vanaf morgen gebruiken dus 36 vaccinatiecentra QVax. 

De lijst van de vaccinatiecentra die QVax gebruiken is online gezet. Zorg en Gezondheid geeft vandaag nog een opleiding over QVax aan de vaccinatiecentra. Ook daarna kunnen centra er nog voor kiezen om met QVax van start te gaan.

De mensen die zich vorige week inschreven op QVax.be moeten dat niet opnieuw doen. Wie zich geregistreerd heeft, wordt wel gevraagd om regelmatig zijn beschikbaarheden na te kijken en aan te passen indien nodig.

De mensen op de reservelijst zullen worden opgeroepen in dalende leeftijd, zoals voorzien in de vaccinatieplanning, en dus niet op basis van wie zich eerst heeft ingeschreven. Het belangrijkste doel van deze reservelijst is om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk te vaccineren door geen vaccins verloren te laten gaan.