Psycholoog Johan M. werd verweten attesten over gesprekken met Stijn Saelens doorgespeeld te hebben aan diens schoonvader André Gyselbrecht (foto).
Volledig scherm
PREMIUM
Psycholoog Johan M. werd verweten attesten over gesprekken met Stijn Saelens doorgespeeld te hebben aan diens schoonvader André Gyselbrecht (foto). © belga

Psycholoog van dokter André Gyselbrecht krijgt celstraf voor schending beroepsgeheim in Kasteelmoord: “Stijn Saelens kon geen toestemming meer geven om gesprekken in openbaarheid te brengen”

Damme/Wingene“De beklaagde heeft z’n beroepsgeheim op flagrante wijze geschonden.” Psycholoog Johan M. (69) uit Damme is veroordeeld omdat hij twee attesten over vertrouwelijke gesprekken met kasteelheer Stijn Saelens – het latere slachtoffer van de Kasteelmoord – in de openbaarheid bracht. M. overhandigde de verslagen aan Saelens’ echtgenote Elisabeth Gyselbrecht en haar vader André, de opdrachtgever van de moord. De psycholoog krijgt daarvoor nu een celstraf met uitstel, al legt hij zich daar wellicht niet bij neer.

  1. Psycholoog van dokter André Gyselbrecht riskeert celstraf voor schending beroepsgeheim in kasteelmoord: “Hij toonde geen greintje empathie tegenover ouders die hun kind verloren zijn”
    PREMIUM
    Damme/Brugge/Wingene

    Psycholoog van dokter André Gysel­brecht riskeert celstraf voor schending beroepsge­heim in kasteel­moord: “Hij toonde geen greintje empathie tegenover ouders die hun kind verloren zijn”

    “Wees gewaarschuwd als je als patiënt z'n kabinet binnenstapt. Hij zou u wel eens niet kunnen beschouwen als cliënt, met alle gevolgen van dien.” Procureur Fien Maddens haalde maandagmorgen bikkelhard uit naar psycholoog Johan M. (69) uit Damme. Volgens het parket schond die z'n beroepsgeheim door attesten over gesprekken met Stijn Saelens - slachtoffer van de kasteelmoord - door te spelen aan diens schoonvader André Gyselbrecht, opdrachtgever van de moord. De psycholoog riskeert de maximumstraf, maar ontkent de tenlastelegging met klem.
  2. “En wat maakt voor jou het leven waard?” Dieter (44) nodigt toevallige voorbijgangers uit om praatje te slaan op zijn bank
    PREMIUM

    “En wat maakt voor jou het leven waard?” Dieter (44) nodigt toevallige voorbijgan­gers uit om praatje te slaan op zijn bank

    Met een bankje onder de arm trok Dieter Missiaen zondag samen met 10 sympathisanten de Brugse binnenstad in. Onderweg nodigden ze toevallige voorbijgangers uit om samen met hen een bankje te bouwen en er even te babbelen, met als centrale vraag: wat maakt voor jou het leven waard? “We zijn geen therapeuten. Maar ik merk wel dat mensen het soms fijn vinden om hun verhaal te delen met iemand die ze niet kennen”, zegt Dieter.
    Brugge