Ursula von der Leyen, voorzitster van de Europese Commissie (links) bleef tijdens een bezoek aan de Turkse president Erdogan (rechts) verbaasd aan de zijkant staan toen bleek dat er slechts één stoel was voor haar en Europees Raadsvoorzitter Charles Michel (midden), die meteen ging zitten.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen, voorzitster van de Europese Commissie (links) bleef tijdens een bezoek aan de Turkse president Erdogan (rechts) verbaasd aan de zijkant staan toen bleek dat er slechts één stoel was voor haar en Europees Raadsvoorzitter Charles Michel (midden), die meteen ging zitten. © AFP

Michel en Von der Leyen zien elkaar voor het eerst na ‘Sofagate’

Voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en zijn evenknie bij de Commissie Ursula von der Leyen zullen elkaar maandagnamiddag voor het eerst persoonlijk spreken sinds het incident van vorige week in Ankara. Dat bevestigt een woordvoerder van de Commissie. De Commissie en de Raad gaan intussen op zoek naar een modus vivendi voor toekomstige buitenlandse bezoeken door de twee leiders, klonk het op de dagelijkse persbriefing van het dagelijkse bestuur van de EU.