Manou Kersting.
Volledig scherm
Manou Kersting. © Dieter Bacquaert

Manou Kersting over z’n drug- en alcoholverslaving: “Als ik 11 jaar geleden niet was gestopt, zat ik hier nu niet meer”

ShowbizzManou Kersting (59) is 32 jaar lang zwaar verslaafd geweest aan alcohol en drugs. De acteur is ondertussen al elf jaar clean en wil met zijn verhaal iedereen helpen die daar nood aan heeft. Dat deed hij met een aangrijpende getuigenis op ED TV (een educatief platform dat moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt, red.). “Hoe kon ik trots zijn op mezelf als ik elke dag een product nodig had?”

12 reacties

  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    Mooi gezegd Jan en volledig correct! Niet iedereen die eens geniet van een drankje is verslaafd! Manou is een schitterend acteur en zijn rollen zijn ook meestal op zijn lijf geschreven, we zien hem te weinig in Vlaamse series! Hoedje af voor wat hij bereikt heeft!
  • Martine Six

    3 jaar geleden
    Respect voor hem , en ja ook ik zie hem graag acteren
  • Wilaiwan Chaiyapuek

    3 jaar geleden
    Grote meneer, zie hem graag bezig zeker zoals in Matroeskas en fair trade, zeker samen met Peter Vdb, topacteurs.
  • Jan Hebbelinck

    3 jaar geleden
    Mooi maar één ding, ik heb een vriendin die ook al 20 jaar geen druppel meer drinkt. Chapeau enerzijds, maar als ze iemand met een pint ziet krijgt die persoon de stempel van alcoholieker. Haar vriendenkring is enorm beperkt en komt louter hierdoor. Verslaving is een ziekte maar niet iedereen heeft die. Sommigen zijn in staat van te genieten van iets.
  • rudi swinnen

    3 jaar geleden
    Geweldig goed in elke rol . Ik ben een echte fan van hem en deze reportage maakt mijn bewondering voor hem alleen nog maar groter . Hier het bewijs dat hij ook een mens is met een sterk karakter en hopelijk brengt het zien van dit filmpje de drugsverslaafden tot het besef dat het nooit te laat is om met die vuiligheid te stoppen .