© AFP

Jacht open op drone boven gevangenis Hasselt

Gisteravond stond de politie opnieuw paraat in verband met een eventuele drone boven de gevangenis van Hasselt. Vorige week werd een onbemand vliegtuigje drie avonden gespot boven de wandelruimte, tussen 19 en 20.30 uur. Telkens werd de politie verwittigd maar bestuurder noch drone konden onderschept worden.

Nancy VANDEBROEK

De politie neemt de zaak ernstig. Vorige vrijdag kamden ze de omgeving nog uit nadat er opnieuw een melding was gekomen vanuit de gevangenis. Personeelsleden en gedetineerden hadden de drone gezien boven een van de vier wandelplaatsen.

De gevangenis van Hasselt is de enige met een drone detectiesysteem dat er uitgetest wordt. Als een drone overvliegt, gaat er een signaal af in de meldkamer. Er zijn op dat ogenblik specifieke veiligheidsprocedures uitgetekend die gevolgd moeten worden.

Gevangenisdirecteur Bert Vermeulen: “Maar het systeem werkt niet boven de hele gevangenis. Waar die drone vloog, is er geen detectie. Voorlopig hebben we het raden naar de bedoeling. Wil men beelden maken van de gevangenis of drugs droppen? Alle pistes blijven open.”

In ons land is het verboden om met drones boven gevangenissen te vliegen. Criminelen kunnen ze gebruiken als transportmiddel voor smokkelwaar, zoals drugs of wapens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer