Deze voortuintjes in de Boomlaarstraat moeten de bewoners ontharden.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze voortuintjes in de Boomlaarstraat moeten de bewoners ontharden. © David Legreve

Weg met klinkers en grind: bewoners moeten voortuinen in Lier weer ontharden (en dat kan u ook te wachten staan)

De stad Lier heeft een 25-tal inwoners het bevel gegeven hun voortuintjes te ontharden. De klinkers, de tegels en het grind moeten wég. De mensen die er wonen zijn behoorlijk misnoegd, want nu zullen ze ook hun auto’s niet meer op de oprit kunnen parkeren. Elke Vlaming die zonder vergunning zijn voortuin verhardt, kan nadien gedwongen worden om alles weer uit te breken. “Die vergunning is namelijk niet enkel in Lier verplicht, maar in álle Vlaamse gemeenten.”

180 reacties

  • Greta Van den broecke

    3 jaar geleden
    Dit zouden ze in gans Vlaanderen moeten doorvoeren. Bij ons in Westmalle, zijn er 'stenen' straten waar al de grondoppervlakte tot tegen de rijbaan verhard is. Mensen verharden niet enkel hun voortuin maar ook hun oprit tot tegen de rijbaan. Soms zelf de ganse strook tussen hun voortuin en de baan (is geen eigendom). Dit ziet men veel in landelijke dorpen waar geen voetpad is. En dan is men verwonderd dat we met een te laag waterniveau zitten, in een regio waar het toch genoeg regent.
  • Jef Claxon

    3 jaar geleden
    Terechte maatregel, wat een verschrikkelijk uitzicht al die opritten. En maar wenen als het water binnenloopt, want dan is het niet hun schuld. Te weinig parkeerplaats voor 2 wagens op straat? Dan had je een ander huis moeten kopen of verander mss je vervoer.
  • Ben Strubbe

    3 jaar geleden
    En terecht ! Je ziet het overal gebeuren. Voortuintjes die worden afgebroken voor het stallen van de auto. Het enige probleem is dat de lokale overheid het al die jaren heeft getolereerd. De overheid had 'onmiddellijk' moeten reageren in plaats van te gedogen. En dat 'waterdoorlatend' is natuurlijk maar een uitvlucht.
  • Sandy Dujardin

    3 jaar geleden
    Het wordt gezellig als we allemaal elektrisch gaan rijden. Op straat parkeren, enkele huizen verder en dan met verlengsnoer tot aan de laadpaal die thuis hangt.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    De mensen hadden toch gevraagd om de terrassen terug te openen, dus wat is het probleem ?