Minister van Onderwijs Ben Weyts was te gast in VTM NIEUWS naar aanleiding van de plannen voor het heropenen van de scholen.
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Ben Weyts was te gast in VTM NIEUWS naar aanleiding van de plannen voor het heropenen van de scholen. © VTM NIEUWS

Minister Weyts (N-VA) wil nog dit schooljaar voltijds contactonderwijs voor alle leerlingen: “Daarvoor is kentering nodig in positiviteitsratio”

Het blijft de ambitie van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) dat alle leerlingen nog dit schooljaar weer voltijds les krijgen op school. “We gaan de situatie minstens om de twee weken blijven monitoren”, maakt de minister zich sterk. Maar er moet vooral een kentering komen in de positiviteitsratio. Dat heeft hij verklaard in de studio van VTM NIEUWS.

43 reacties

  • Levi Cardon

    3 jaar geleden
    Zo te zien is dat geen masker van China zoals die er is voor de werkmens!
  • Percy Pursewarden

    3 jaar geleden
    @Jan Claes Al 13 maanden je collega's niet meer gezien? Jij weet niet hoe gelukkig je bent. Ik ben stikjaloers op je.
  • linda Hofkens

    3 jaar geleden
    Weyts wil dit Weyts wil dat , Weyts zou beter vaccins van Pfizer en Moderna kopen dat is wat WIJ met z'n allen willen.
  • Ben Haest

    3 jaar geleden
    Ben Weyts verdient alle lof. De scholen openhouden met afstandsonderwijs is perfect controleerbaar. Als de scholen sluiten dan is er geen controle op wat de kinderen uitspoken. Zijn beslissingen worden ondersteund door alle belanghebbende. Schuld ligt bij de ouders die het nuttig vinden om met honderdduizenden naar de kapper te gaan , te gaan winkelen in overvolle winkels, op treinen opeengepakt naar de kust te reizen met hun kinderen enz.
  • Jan Van Droogenbroeck

    3 jaar geleden
    Scholen open, alles open