Von der Leyen werd door Erdogan afgescheept met een tweederangs zitplaats zonder dat Charles Michel ingreep.
Volledig scherm
Von der Leyen werd door Erdogan afgescheept met een tweederangs zitplaats zonder dat Charles Michel ingreep. © via REUTERS

Von der Leyen na ‘Sofagate'-overleg met top EU-parlement en Michel: “Dit accepteer ik nooit meer”

De voorzitter van het Europees Parlement David Sassoli en de fractievoorzitters in het parlement hebben EU-president Charles Michel en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzocht om dinsdag 'sofagate' met hen te komen bespreken. Zo is de pijnlijke ontmoeting van het tweetal vorige week in Ankara met president Recep Erdogan, waar Von der Leyen werd afgescheept met een tweederangs zitplaats zonder dat Michel ingreep, gaan heten. Michel zal in het parlement volgens zijn woordvoerder verklaren dat zo'n incident nooit meer mag plaatsvinden en zijn “diepe spijt betuigen”.

150 reacties

  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Men moet de logica volgen, dit heeft niets te maken met man of vrouw er stonden twee zetels vooraan die waren voor de presidenten. Von der Leyen is voorzitster van het Europees parlement, was zij president dan zat zij op de plaats van Michel. Langs Poetin zaten ook belangrijke personen, die zijn net zoals Von der Leyen naast hun president gaan zitten. Of moest men daar een hele rij van fauteuils vooraan gezet hebben ?
  • Godelieve Adriaensen

    3 jaar geleden
    Er is wel verschil tussen man en vrouw maar geen evenwaardigheid .
  • Johan Meulenbergs

    3 jaar geleden
    Michel = gelijk aan het toppunt van onbekwaamheid
  • Jaak Casteleyn

    3 jaar geleden
    Zo te zien laat hupse Ursula niet met zich sollen en gelijk heeft ze, de boertige manier van handelen door die Michel zegt veel over zijn eigen persoon.
  • valee frans

    3 jaar geleden
    overal word ge afgedankt als ge doet wat michel deed geen manieren zo ene heeft zo een hoge functie zegt veel over de eu