Wil je meer vet verbranden tijdens je workout? Dit trucje kende je nog niet

Sporten, iedereen heeft er een andere reden voor. Sommigen doen het voor hun plezier, anderen om in conditie te blijven en nog anderen om een paar kilootjes kwijt te raken. Al die redenen zijn goed om je sportschoenen aan te trekken, maar één ding is zeker, slechts weinigen hebben er iets op tegen als ze tijdens hun workout wat vet verbranden.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Uiteraard is het niet nodig om daarop te focussen. Sporten op zich is al een hele prestatie en alles wat daarbovenop komt, is niet meer dan een extraatje. Je kan er dus voor kiezen om helemaal geen rekening te houden met vetverbranding en andere lichamelijke processen. Je ziet wel wat het geeft.

Kopje koffie

Als je echter wel die vetverbranding wil stimuleren, bestaat daar volgens onderzoekers van de universiteit van Granada een makkelijk trucje voor. Volgens hen volstaat het om een halfuur voor het sporten 3mg/kg cafeïne te consumeren - dat staat gelijk aan een sterke espresso. Uit een test die werd gevoerd op vijftien testpersonen bleek dat deze veel meer vet verbrandden na een kop koffie dan zonder. Bovendien raden de wetenschappers ook aan om na het middageten je workout in te plannen. Dat zou namelijk hét moment van de dag zijn waarop je het meeste vet verbrandt.