Sven Vermoortele van Reef Café begrijpt niet waarom hij zijn strandbar niet mag openen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Vermoortele van Reef Café begrijpt niet waarom hij zijn strandbar niet mag openen. © Florian Van Eenoo Photo News

Strandbarhouders begrijpen er niks van: “Mensen drinken hier hun eigen blikjes op en komen langs om ons toilet te gebruiken. Laat ons alstublieft openen”

De strandbarhouders aan onze kust zuchten. Ligzetels verhuren mag, een drankje aan het raam verkopen ook, maar rendabel is dat allerminst. En intussen zien ze overal groepjes toeristen die op het strand, de dijk of zelfs hun trap genieten van een hapje en een drankje uit de supermarkt. Ze vragen nu aan het Overlegcomité om de terrassen tóch weer snel te openen, ook al is dat misschien niet helemaal eerlijk tegenover horeca-uitbaters met kleine terrasjes in het binnenland. “Wat willen ze? 10.000 faillissementen? Of 70.000? De tijd dringt!”

52 reacties

  • Francois Jonckheere

    3 jaar geleden
    De kust prijst zichzelf al langer dan vandaag uit de markt.
  • John Stahl

    3 jaar geleden
    De Great Reset in werking. Alle excuses zijn goed om de middenstand in de armoede te brengen. En top-leugenaar Van Ranst maakt zich zorgen over pest-telefoontjes en bedreigende tweets, maar niet over al de mensen die aan de bedelstaf zullen geraken.
  • Freddy Ghistelinck

    3 jaar geleden
    Frigobox toerisme zal nog vermeerderen, je moet eens met 2 volwassenen en 2 kinderen op een terras aan zee iets drinken, de prijzen zijn om van ̀achterover te vallen.
  • Frank Waeghe

    3 jaar geleden
    Het is tijd om een beetje meer agile te gaan denken. Deze mensen kunnen hun zaak perfect en veilig openen, laat ze dit dan ook doen. Sommige zaken lenen zich ertoe om reeds open te gaan anderen niet, dat is de pijnlijke realiteit. Maar om dan elke zaak in een sector te sluiten dat is gewoon te zot voor woorden. Met winkels is het net hetzelfde, er zijn winkels waar reservaties geen nut hebben. Dwing dit dan ook niet af.
  • Heidi Werbrouck

    3 jaar geleden
    Op het strand eet en drink ik wat IK wil en of jouw bar nu open is of niet, je vraagt toch om er 50 cent in te gooien om die te kunnen sluiten. En ik hoef die luide boenkmuziek ook niet.