ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

ONZE OPINIE. “De stiekeme bezoekjes en feestjes zullen niet afnemen in aantal. Tijd voor een veiliger alternatief”

De virologen zijn “hoopvol”. “Half juni komen we in een andere wereld terecht”, kopte onze krant gisteren, in een poging om samen met u de moraal hoog te houden. Maar laat ons wel wezen: zo hoopvol klinkt dat allemaal niet. Het lijkt vooral de voorbode van nieuw uitstel. Ons werd tot een week geleden nog 1 mei voorgeschoteld, niet alleen voor de heropening van de terrassen nota bene, maar ook voor de binnenruimtes. En daar staan we dan, als ploeg van 11 miljoen, verdeelder dan ooit. Klaar om al genoegen te nemen met desnoods een regenachtig terras.  

28 reacties

  • Michaël Nicolaas

    3 jaar geleden
    Wanneer worden feiten en wetenschap weer eens toegelaten? De IFR werd onlangs op 0.15% bijgesteld. Het niveau van de griep. En nee, griep was nooit een griepje voor de jaarlijkse duizenden doden. Griep is trouwens verdwenen. Ra ra ra waar naartoe. Het gros van het gepeupel heeft het nog steeds niet door.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Zogauw het zonneke schijnt zul je de mensen niet meer kunnen inhouden.
  • lars vandenberge

    3 jaar geleden
    Het is niet dat als er meer vrijheid wordt gegeven de mensen zich dan plotseling beter gaan gedragen. Het tegendeel is echter waar. Je geeft een vinger en men neemt een arm. Men denkt dan dat opeens alles toegelaten is. Vertienvoudig de boetes en geef ze ook effectief. Dit is het enige wat de feestjes doen afnemen. Nu laten ze de mensen lopen na een raveparty.
  • Jan peeters

    3 jaar geleden
    Ik denk dat sommigen eens in het ziekenhuis moeten komen kijken, gelukkig zijn het nu de jongere mensen die op de IC's komen, zij dachten dat zij geen gevaar liepen, dream on. Vraag maar eens aan Theo Francken hoe leuk het is om corona te hebben, hij weet het ondertussen al. Er zijn er hier die blijkbaar denken dat er niks aan de hand is. Is het in de landen rond ons beter? Totaal niet. Ik ben het ook beu, maar een beetje nadenken kan geen kwaad in plaats van onzin uit te kramen.
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Splitten van België ,weeral een bewijs .Doen dus